De Stichting adviseert diverse partijen en sponsort projecten gericht op verbetering van de waterkwaliteit

Project El Astillero, Nicaragua 2019 - 2020

SIWA sponsored this project in 2019 aimed at investigating water quality in wells, which are the locals’ primary water source, the houses water outlets (grey waters) and the river Rio Escalante. The project will assess pH, Dissolved Oxygen, Electric Conductivity, Water Hardness, Total Coliforms, Total Dissolved Solids (TDS), Turbidity, Nitrate, Phosphate and Ammonia. A database with the general water quality state of the area will be provided through comparison with the safe drinking water guidelines of the World Health organisation; as a result, infrastructure improvements will be suggested.

Drinkwaterput in Ethiopië 2020 - 2022

De Stichting participeerde samen met de Stichting KAP ( www.skap.nl/projecten/waterput-in-beles-village ), United Pipeline Products ( www.unitedpipelineproducts.com/jubileum-diner-skap/ ), Wilde Ganzen ( www.wildeganzen.nl/ ) en de Well Foundation ( www.wellfoundation.org.uk/ ) in een project om een drinkwaterput in Ethiopië te realiseren.

Het persbericht van de oplevering is hier te vinden:

PERSBERICHT 1-3-22 KAP.pdf

Verbetering waterkwaliteit Kienehoef

De Stichting participeert sinds 2020 in het project om de waterkwaliteit in de vijvers van Streekpark De Kienhoef te verbeteren. Hiertoe adviseert de Stichting over te implementeren beheersmaatregelen en is ze betrokken bij het ontwerp van een belevingsroute en watermoestuin.

Het waadpad is een geweldig onderdeel van de belevingsroute; deelnemers kunnen In het "Living Lab" heeft de Stichting een "waterlaboratorium" gerealiseerd voor educatie en zorgt het voor analyse van waterkwaliteitsvariabelen om de waterkwaliteit te monitoren. Studenten van Wageningen Universiteit maken dankbaar gebruik van het waterlab tijdens hun veldwerk in juni 2022